Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 15. april 2020

dato

Galten er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Galten er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Fremstilling i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 11.00 en 28-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for tirsdag kl. 17.40 at have slået og truet en 25-årig mand, som han tilfældigt stødte på i Mølleparken i Aarhus.

Ifølge sigtelsen sad den 25-årige med en ven ved åen i Mølleparken, da den 28-årige, som de ikke kender, satte sig ned imellem dem og tog rundt om dem. Den 25-årige bad manden om at holde bedre afstand, og det fik den 28-årige til at true ham med tæsk. Da de to venner rejste sig for at gå fra stedet, slog den 28-årige pludseligt den 25-årige hårdt i ansigtet med en knytnæve og efterfølgende gav han ham også et slag på kroppen. Herefter sagde den 28-årige til den 25-årige, at han skulle være glad for, at han ikke var blevet skudt i brystet.

Vidner på stedet fik tilkaldt politiet, og en patrulje anholdt kort efter den 28-årige tæt på gerningsstedet. På vej ind på stationen råbte den 28-årige ”Gestaposvin” efter betjentene. Derfor fik han ud over sigtelserne for vold og trusler også en sigtelse for at fornærme politiet.

Den 25-årige fik nogle mindre skader ved det øjet og kinden fra slaget, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade.

 

**

 

To mænd stukket i benene med kniv

Østjyllands Politi fik natten til onsdag kl. 00.41 en anmeldelse om, at to mænd var blevet stukket med kniv under et slagsmål på en p-plads på Mosegårdsparken i Spørring ved Trige. Flere patruljer kørte til stedet, men der var ingen personer på stedet, da de ankom. På en tankstation på Landevejen i Ødum fik politiet dog kontakt med to mænd på 17 og 22 år, som begge var sårede af knivstik. Den 22-årige havde stiksår i låret, og den 17-årige var blevet stukket i låret og den ene balle.

Begge blev kørt til behandling på skadestuen. Omkring Mosegårdsparken fandt politiet flere blodspor, og det tyder på, at mændene er blevet overfaldet her af flere personer. De to mænd har foreløbigt ikke haft den store lyst til at fortælle, hvad der skete, men Østjyllands Politi efterforsker episoden nærmere.

Har du set mistænkelige biler eller personer i og omkring Spørring natten til onsdag, eller har du oplysninger om overfaldet, så kan du ringe til Østjyllands Politi via tlf. 114.

 

**

 

15-årig sparket i maven og slået med knytnæve

En 15-årig dreng anmeldte tirsdag, at han var blevet udsat for vold ved Annex Hallen i Aarhus kl. ca. 14.30. Den 15-årige forklarede, at han sammen med nogle venner havde siddet på en bænk foran hallen, da to personer kom forbi - den ene på cykel og den anden gående.

De to mænd havde råbt noget efter drengene, som de ikke kunne høre, hvad var. Da drengene råbte ”hvad?”, kom den ene mand (A) hen og tog kvælertag på en af den 15-åriges venner. A var meget vred og blev ved med at spørge, hvad drengene havde råbt efter dem, men forlod umiddelbart efter stedet, da drengene forklarede, at de ikke havde råbt noget.

Ca. en halv time efter mødte drengene igen de to mænd. A var fortsat meget aggressiv og gik hen og tog fat i den 15-årige. A sparkede den 15-årige dreng i maven og slog ham herefter i ansigtet med knyttet næve.

De to mænd beskrives som:
A

 • Mand
 • Asiatisk af udseende
 • Talte dansk
 • Spinkel af bygning
 • Ca. 180 cm. høj
 • Ca. 17-19 år
 • Sort hår
 • Iført mørk hue og tynd jakke
 • Medbragte cykel

B

 • Mand
 • Dansk af udseende
 • Almindelig af bygning
 • Ca. 175 cm. høj
 • 17-19 år
 • Kort, lyst hår
 • Iført lys jakke og bar briller

Østjyllands Politi har en formodning om, hvem de to mænd er, men hører gerne fra vidner, der kan have set episoden på tlf 114.

 

**

Kvinde fik stjålet taske af cyklist

En 59-årig kvinde anmeldte tirsdag aften, at hun kl. 17.15 havde fået stjålet sin taske på Brabrandstien i Åbyhøj. Kvinden fortalte, at hun gik en tur med sin taske over skulderen, da en mand kom cyklende bagfra, rev hendes taske af skulderen og kørte væk derfra. I tasken lå kvindens pung med kreditkort i. Det gik så hurtigt, at kvinden ikke var i stand til at give signalement af mand eller cykel.

Eventuelle vidner til episoden kan kontakte Østjyllands Politi via tlf. 114.

**

Truet af fremmed mand på parkeringsplads

En 27-årig mand blev tirsdag kl. 17.15 udsat for trusler på P-pladsen ved Veri Center i Risskov. Den 27-årige forklarede til politiet, at han havde været inde og handle og kom ud til sin bil, da føreren af bilen ved siden af ham rullede vinduet ned. Den 27-årige gjorde det samme, da han troede, manden ville sige noget til ham. Manden i nabobilen blev nu meget vred, og spurgte om den 27-årige havde fået glosuppe. Han kom derefter med en række trusler og sagde, at han ville have smadret den 27-årige, hvis han ikke havde haft sin søn med i bilen.

Manden beskrives som:

 • I 30’erne
 • Ca. 175 cm. høj
 • Udenlandsk af udseende, muligvis mellemøstlig
 • Kort, sort hår
 • Normal af kropsbygning
 • Iført sort trøje
 • Kørende i en ældre, mørkeblå sedan model bil

Østjyllands Politi hører gerne fra vidner til episoden på tlf. 114.


**

Knallerttyv opdaget af patrulje

En mand fra Randers fik tirsdag morgen sin knallert tilbage, efter den kort tid forinden var blevet stjålet. En patrulje opdagede kl. 8.11 en mand, som stod med knallerten ved siden af en varevogn på en p-plads ved Jernbanegade i Randers C. Betjentene syntes, manden virkede mistænkelig og besluttede at tage en snak med ham.

Da de spurgte ind til mandens gøremål, erkendte han straks, at han havde stjålet knallerten. Han blev derfor sigtet for tyveri, og knallertens rette ejermand blev kontaktet.


**

Brand på altan fik fat i gasflaske

En patrulje kørte onsdag kl. 02.40 til anmeldelse om brand i en lejlighed på Vognmandsgade i Randers. En 32-årig mand som boede i lejligheden med sine forældre, spillede computer, da han opdagede åben ild i bænk og hynder på altanen. Han vækkede hurtigt sine forældre og slog alarm via 112.

Sammen med forældrene prøvede den 32-årige at slukke branden, men ilden havde fået godt fat og det lykkedes dem ikke. Mens de tre forsøgte at banke på hos de tilstødende lejligheder for at få naboerne ud, fik ilden fat i en mindre gasflaske, der stod på altanen, hvorved den eksploderede. Da patruljen ankom til stedet evakuerede de lejligheden, mens brandvæsnet fik branden under kontrol. Den 32-årige forklarede selv, at branden muligvis kunne skyldes gløder fra en cigaret.


**

Færdsel

Tirsdag kl. 7.43 blev en 22-årig mandlig bilist standset på Højsletvej i Randers NØ og sigtet for at køre uden førerret. Da han flere gange tidligere er blevet taget i at køre uden kørekort, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

Tirsdag kl. 13.40 blev en 27-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Ringboulevarden i Randers NV. Den 26-årige ejer af bilen blev sigtet for at overlade sin bil til en person uden kørekort.

Tirsdag kl. 16.25 skete der et færdselsuheld på Torshøjvej i Bering ved Hasselager, da en 39-årig mandlig bilist påkørte en påbudstavle i midterrabatten. Den 39-årige fik hurtigt ryddet op på stedet, og ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet.

Tirsdag kl. 16.45 skete der et færdselsuheld på Vosnæsvej i Skødstrup, da en 57-årig kvindelig cyklist krydsede vejen og blev påkørt af en 68-årig mandlig bilist. Den 86-årige forklarede, at kvinden var trukket pludseligt ud foran bilen og at han forsøgte at bremse og undvige, men alligevel havde ramt kvinden. Den 57-årige kvinde blev efterfølgende undersøgt på hospitalet, men ingen kom umiddelbart alvorligt til skade ved uheldet.

En 38-årig mandlig bilist blev tirsdag kl. 20.30 anholdt og sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Istedvej i Randers. Manden var netop blevet frakendt kørselsretten i 10 år. Den 38-åriges bil blev beslaglagt, da manden havde flere forseelser bag sig.

Tirsdag kl. 20.50 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse fra en bekymret mor i Hinnerup, der fortalte at hendes 15-årige søn havde taget familiens bil og var kørt fra hjemmet, da han var blevet sur over en opvask. En patrulje fik bragt bilen til standsning på motorvejen i sydgående retning. Den 15-årige blev sigtet for kørsel uden førerret.

Onsdag kl. 00.01 skete der et færdselsuheld på Nørrebrogade i Randers, da en civil patruljevogn påkørte en knallert, ført af en 15-årig dreng. Patruljevognen havde tændt blinket for at standse den 15-årige, da den 15-åriges knallert ikke var indregistreret. Den 15-årige forklarede, at det fik ham til at gå i panik, og han derfor forsøgte at stikke af fra stedet. Mens patruljen kørte efter, bremsede den 15-årige pludselig op, hvorved den civile patruljevogn påkørte ham ved lav hastighed. Den 15-årige kom ikke umiddelbart til skade ved uheldet. Den 15-årige blev sigtet for at køre på ulovlig knallert, for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for at køre over for rødt.

En 31-årig mandlig bilist blev natten til onsdag kl. 00.37 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Christian Xs Vej i Tranbjerg.


**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

 • På Vedbendvej i Risskov begået mellem fredag d. 10/4 kl. 15.00 og tirsdag d. 14/4 kl. 7.30

 

Kilde: Østjyllands Politi