”Når jeg træner U9, får jeg hjælp af min store dreng, så han kan se, at det at give noget videre, er fantastisk”

Ann Kathrine Lykke Larsen fra Stjær Boldklub er blandt de fem nominerede til prisen som Håndboldens Hverdagshelt 2023, der uddeles af AutoPartner og DanskHåndbold. (Foto: DanskHåndbold)
dato

Ann Kathrine Lykke Larsen fra Stjær Boldklub er blandt de fem nominerede til prisen som Håndboldens Hverdagshelt 2023, der uddeles af AutoPartner og DanskHåndbold.

Af Sarah Munk Jørgensen

- Jeg er frivillig for at skabe et fællesskab, som alle kan være en del af. Det er det, der driver mig.

Ann Kathrine Lykke Larsen har været frivillig i Stjær Boldklub i lige godt otte år. Hun begyndte, som rigtig mange andre frivillige, med at være træner for sine børn. Det samme gjorde hendes mand, som i dag også er frivillig i foreningen.

- Du får så meget fantastisk energi af at gå over i hallen og se en masse glade børn. Plus det fællesskab vi har blandt os trænere. Det er også en stor drivkraft, fortæller Ann Kathrine Lykke Larsen og fortsætter:

- Vores håndboldafdeling er ikke særlig stor og vi trænere, som er tilknyttet holdene, har bare et rigtig godt fællesskab. Vi er jo ikke kun frivillige trænere, men også venner.

Skulderklap til alle frivillige
Netop fællesskabet og at bidrage til det i flok, fylder meget for Ann Kathrine Lykke Larsen.  

- Det er selvfølgelig virkelig dejligt at blive anerkendt for den tid og energi, man ligger i klubben. Men det her er jo et klap på skulderen, som alle frivillige fortjener, siger Ann Kathrine Lykke Larsen om betydningen af nomineringen til prisen som Håndboldens Hverdagshelt 2023.

Sammen med sin veninde Stine Hurup Højgaard startede hun også klubbens første Trille Trolle-hold. Det er nu er givet videre til andre frivillige trænere, men her stopper Ann Kathrine Lykke Larsens iver ikke for at give foreningsfællesskabet videre:

- I dag træner jeg U7- og U9-mix, og jeg tager ofte min store dreng på 11 år med, så kan han se, at det at give noget videre, er fantastisk.

Prisen som Håndboldens Hverdagshelt 2023 bliver uddelt i foråret 2024.

Det er femte gang, at AutoPartner og DanskHåndbold uddeler prisen, som er et udtryk for taknemmelighed samt en stor tak til alle frivillige i Håndbolddanmark. De er uundværlige og gør det hver dag muligt for børn, unge og voksne at spille håndbold over hele landet. Samtidig hylder prisen én frivillig, der gør en særlig forskel.

Kilde: Dansk Håndbold
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.