Michelle fra Svenstrup J. vinder pris for praktikophold

Kilde: Erhvervsakademi Aarhus // Maria Evald
Profilbillede
Karoline Andersen

Jordbrugsteknolog og landmand Michelle Nielsen fra Svenstrup J. har haft et prisvindende praktikophold i svineafdelingen hos Danish Agro i Galten.

Michelle var en af mange studerende fra Erhvervsakademi Aarhus, der i løbet af foråret havde indstillet sin praktikvirksomhed til prisen.

Mere end bare et praktikophold
Juryen begrunder valget af Danish Agro med, at praktikforløbet ligger i top på alle parametre. Fagligt og socialt. Fra start til slut et godt match mellem praktikant og virksomheden.

"Michelle har udviklet sig utrolig meget både fagligt og personligt. Danish Agro har set på det hele menneske og støttet og udfordret Michelle på den helt rigtige måde. Derfor var vi i juryen ikke i tvivl om, at dette praktikmatch fortjente at vinde," siger Anders Hyldborg, CEO, BoligPortal (sidste års vinder) og en del af juryen.

Fortjener skulderklap
Også den 24-årige jordbrugsteknologstuderende og tidligere landmand synes selv, at hun har haft et ekstraordinært godt praktikophold.

”Danish Agro har gjort mig til en bedre udgave af mig selv. De fortjener virkelig dette skulderklap,” siger hun.

Opvokset på mindre bedrift i Hals
Michelle er opvokset på en mindre bedrift i Hals og bor i dag på en gård i Svenstrup J. syd for Aalborg med sin mand, der er selvstændig landmand. Michelle er uddannet faglært landmand fra Nordjyllands Landbrugsskole, Lundbæk. Umiddelbart efter sin landmandsuddannelse valgte Michelle at læse videre til jordbrugsteknolog med speciale i svin. Hendes fremtidsdrøm er at blive produktspecialist indenfor svin, gerne hos Danish Agro, hvor hun har søgt en stilling som trainee efter endt uddannelse.

Masser af succeser
Som praktikant i svineafdelingen i Europas største grovvareselskab har Michelle solgt svinefedt, udarbejdet foldere og rådgivet landmænd om foder, yverudvikling og øresår. Derudover har hun startet et forsøg op i større skala omkring kuldtilvækst af pattegrise. Et projekt, der kan få betydning for hele branchen.

”Før praktikken startede, var en af mine svagheder produktionsøkonomi og statistik. I dag er det blevet en af mine styrker. Matematisk har jeg rykket mig meget. Derudover er jeg også blevet klogere på salg og salgspsykologi. Personligt er jeg gået fra at være genert, til i dag at være fuld af selvtillid og turde en masse,” fortæller Michelle Nielsen, der er glad for at arbejde indenfor landbruget og over de muligheder, en videregående uddannelse til jordbrugsteknolog giver.

Stolte af prisen
Danish Agro har i en årrække arbejdet målrettet på at gøre sig attraktive overfor praktikanter ved at sikre dem ordentlige rammer.

"Vi er superglade og taknemmelige for denne anerkendelse," siger markedschef i Danish Agro Per Hoffmann Jensen.

Fem praktikophold nomineret
Fire øvrige praktikophold fra forskellige virksomheder var nomineret til finalen, og de er alle kendetegnet ved i høj grad at have udviklet de studerende både fagligt og personligt. De nominerede virksomheder er blevet vurderet ud fra kriterierne personlig og faglig udvikling, den sociale oplevelse og at gøre viden til værdi. De fire øvrige nominerede praktikvirksomheder var:

• Salling Group (hovedkontoret i Brabrand) v. professionsbachelor i innovation og entrepreneurship Peter Søgård Jensen
• Bureauet No Zebra (Aarhus) v. professionsbachelor i innovation og entrepreneurship Kristjana D. Jónsdóttir
• Fødevarevirksomheden Uhrenholt (Middelfart) v. Financial Management and Services-studerende Lewis Paterson
• Bryggeriet Okkara (Færøerne) v. professionsbachelorstuderende i fødevareteknologi og applikation Jens Fredsø Kold

Fakta om årets praktikpris
Hvert år er flere end 2.000 studerende fra Erhvervsakademi Aarhus i praktik. Praktik er obligatorisk på samtlige af erhvervsakademiets 28 videregående uddannelser.

Kåringen af årets bedste praktik på Erhvervsakademi Aarhus hylder vigtigheden af det gode praktikophold og er samtidig de studerendes mulighed for at give deres praktikvirksomhed et skulderklap.

Skal dyste mod syv andre gode praktikophold
Danish Agro og Michelle Nielsen går nu videre til den landsdækkende finale mandag den 10. maj på Centralværkstedet i Aarhus, hvor praktikforløbet skal op imod vinderne fra landets øvrige syv erhvervsakademier.

Flere artikler